Bij de borrel

En nu?

Bij de borrel vragen we bezoekers van het congres Omgevingsvisie NH2050. 'En nu?'.

“De deelsessie Regionale Energiestrategie vond ik erg interessant. Het is erg verhelderend dat ik nu weet welk poppetje waar verantwoordelijk voor is in het windmolendossier. Ik heb meteen actie ondernomen: door vandaag heb ik twee afspraken met mensen die ik al een tijd wilde spreken.”

Martijn de Jong
medewerker public affairs Natuurmonumenten

“Wat ik mee neem van vandaag? Het is belangrijk om ook als GGD’er vragen te blijven stellen in dit proces. Neem bijvoorbeeld klimaatadaptief bouwen: ik hoorde echt een fantastisch verhaal over het bouwen van een huis dat de klimaatveranderingen goed kan doorstaan. Maar dan blijkt zo’n huis zeven ton te kosten! Dat is alleen voor de rijken, terwijl: we moeten heel Noord-Holland huisvesten. Je moet elkaar blijven prikkelen.”

Jacobje Visser
adviseur Milieu en Gezondheid GGD Hollands Noorden

“We zijn bezig met beleid voor de detailhandel. Vandaag herinnert mij er weer aan daarin rekening te houden met zaken als gemengde woon-werkmilieus.”

Marlieke Heck
beleidsmedewerker economie Provincie Noord-Holland

“Als we met elkaar in debat blijven gaan,  dan komen we er altijd wel uit. Ik denk dat het belangrijk is dat we ons niet verschuilen achter een dik boek, maar in actie komen. Ik zeg altijd maar: keep it simple, stupid!

Ad Jongenelen
wethouder gemeente Langedijk
Hanneke Hendrix
Voeg toe aan selectie