Bij de ingang

Wat heeft u het afgelopen jaar gedaan met de Omgevingsvisie?

Bij de ingang vragen we bezoekers van het congres Omgevingsvisie NH2050. “Hoe bent u het afgelopen jaar bezig geweest met de Omgevingsvisie?”

“We zijn heel benieuwd wat de provincie van plan is en dan vooral wat betreft de praktische uitvoering van de omgevingsvisie. Een aantal jaar terug was ik al bij de aftrap van de Omgevingsvisie NH2050 Zo’n jaarlijks congres zorgt voor een grotere betrokkenheid tussen Rijkswaterstaat en de provincie, en maakt dat je zelf als organisatie ook pro-actiever wordt. Uiteindelijk gaat het erom dat we elkaar vinden.”

Kingson Wu
Rijkswaterstaat

“Ik ben sinds januari aan het werk voor de provincie. De komende drie jaar houd ik mij bezig met zaken als duurzame verstedelijking, bereikbaarheid en water- en bodemdaling. Vandaag wil ik horen hoe die grote nieuwe opgaven behandeld gaan worden. Of de urgentie omtrent de nieuwe omgevingsvisie wel genoeg indaalt. Daar maak ik me wel zorgen over. We hebben het steeds over 2050, maar het is best mogelijk dat we in 2030 al definitief van het gas moeten. Eigenlijk moeten we morgen al beginnen.”

Steven Slabbers
Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit (PARK) Noord-Holland

C: “Voor vandaag ben ik benieuwd of we de nieuwe omgevingsvisie herkennen, of het gelijke contouren bevat als de omgevingsvisie van Haarlemmermeer. We hebben behoorlijk veel gedaan met de visies die de voorgaande jaren geformuleerd zijn. Ik heb veel gebruik gemaakt van de achtergronddocumentatie.” Esther: “Binnen de gemeente hebben we elke dag van doen met vanuit de provincie vastgesteld beleid. Daarom is het ook belangrijk om elkaar te ontmoeten en een gevoel te krijgen hoe de andere partijen erin staan, hoe zij tegen veranderingen in het algemeen en de nieuwe omgevingsvisie in het bijzonder aankijken.”

C. Verbeek en Esther van der Klis
Gemeente Haarlemmermeer en Gemeente Amstelveen

“We hebben met onze organisatie op twee manieren met de provincie te maken. Heel direct omdat de provincie de vergunningen verstrekt die wij nodig hebben. En indirect omdat we met Tata Steel in drie gemeenten liggen. Een veranderende omgevingsvisie van de provincie heeft impact op die gemeenten. Ik maak me vooralsnog geen zorgen.”

Rob Versveld
Tata Steel

“Ik ben in maart in de Gemeenteraad gekomen. Een echte wisseling van de wacht, dus vandaag is alles nieuw. Ik laat me informeren over alle opgaven waar de provincie qua regionaal beleid mee worstelt. De MRA is een heel bolwerk waar ik nog niet veel vanaf weet.”

Carla Meijer
Gemeente Bloemendaal
Hanneke Hendrix
Voeg toe aan selectie