Bij de lunch…

"Wat vindt u het verrassendste dat u gehoord heeft?"

Tijdens de lunch vragen wij bezoekers van het Congres Omgevingsvisie NH2050 "Wat vindt u het verrassendste dat u gehoord heeft?"

"Die trendwatcher vond ik echt fantastisch. Ik vond het mooi dat hij ook echt een call to action deed: je moet niet afwachten en maar zien wat er op je afkomt, maar je toekomst zelf in de hand nemen. Ik vond het een goed programma vandaag, maar wat ik nog miste is de verbeelding van de alternatieven. Dat helpt om zaken concreter te maken."

Walter Dresscher
De Natuurlijke Stad

"Ik vond de toespraak van Ruud Veltenaar heel interessant. Soms zit je als bestuurder een beetje vastgeroest, dan is het goed om te horen dat je ook veel verder kunt kijken dan je gewend bent. Hoe richten we bijvoorbeeld onze economie in? Wat betekent het als bepaalde banen verdwijnen door nieuwe technologische ontwikkelingen? Het is goed om te weten dat er ook ándere oplossingen zijn dan waar je normaal gesproken aan denkt. Dat maakte de speech van Veltenaar wel duidelijk."

Anna de Groot
Statenlid SP

"Wat mij verraste is de zoektocht naar het maatschappelijk evenwicht in de stad, die kennelijk erg leeft. Hoe verhoudt de sociale context zich tot de stedelijke ontwikkeling? En ik ben weer gesterkt in de gedachte dat de provincie een jongerenpanel zou moeten instellen. De leefwereld van jongeren staat nu diametraal op die van ons, maar zij zijn wel degenen die ons straks gaan leiden."

Marcel Sukel
provincie Noord-Holland

"Ik was bij de deelsessie over de transitie naar de digitale economie en ik was blij om te zien dat de agenda daar grotendeels overeenkwam met de visie van onze organisatie. We hebben allemaal vertrouwen in de digitale samenleving en zoeken allemaal naar samenwerking in de ontwikkeling ervan. Een meneer van LTO maakte overigens nog goed duidelijk dat we het contact met de basis niet moeten verliezen: voedsel vormt nog altijd de basis van de piramide van Maslov."

Willem Koeman
Amsterdam Economic Board
Mirjam Streefkerk & Renske Jonkman
Voeg toe aan selectie